Chřestová quiche

13.05.2012 21:45

Několik ingrediencí a máte vystaráno.

1 svazek zeleného chřestu (400-500 g) - jak na něj
1 kelímek mascarpone
40 g parmazánu, nastrouhaného + hoblinky k podávání
kůra z 1/2 citrónu
3 lístky bazalky, nasekané
olivový olej
listové těsto nebo domácí těsto na quiche

+ zelený salát k podávání

 

Těstem vyložte formu na quiche a předpečte na slepo (tj. bez náplně, s pečicím papírem zatíženým luštěninami) 20 minut na 170 stupňů.

Mascarpone smíchejte s parmazánem, citrónovou kůrou a bazalkou.

Chřest očistěte podle návodu.

Na těsto natřete sýrovou směs a poklaďte chřestem. Lehce postříkejte/pokapte olejem. Pečte 20 minut na 180 stupňů (horkovzduch).

Nechte vychladnout, aby náplň zpevnila. Podávejte při pokojové teplotě se zeleným salátem.