Bulky na burgry

03.06.2012 17:31

Nasládlé jemné bulky na burgry s jakoukoli náplní. Uvedené množství je na 6-8 bulek podle velikosti. Ze stejného těsta můžete dělat i "housky" na hotdogy.

400 g hladké mouky
260 ml mléka, pokojové teploty
2 lžíce cukru
50 g změklého másla
½ kostky čerstvého droždí
1,5 lžičky másla
+ 1 vejce na potření; případně sezam na posypání

Droždí s cukrem rozmícháme v mléce. S ostatními ingrediencemi zaděláme těsto a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

Těsto ještě jedno prohněteme na moukou posypaném vále a rozdělíme na 6 dílů. Vytvoříme bochánky, které dáme na plech vyloženým pečicím papírem. Necháme dalších 15 minut odpočinout.

Potřeme rozkvedlaným vejce a posypeme sezamem. (Tento krok u hotdogových housek vynecháme.)

Pečeme 20 minut na 180 stupňů (případně 160 horkovzduch). Necháme vychladnout na mřížce.

Z burgrů nabízí Kvíčala na talíři klasické hovězí, krůtí s mangovou majonézou, bezmasé z portobello žampionů a variantu s mungo výhonky, taktéž bez masa.