Bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem

12.01.2014 14:27

Rychlé, dobré, syté a přitom lehké. Na dvě porce si připravte:

150 g bulguru
300 g cherry rajčátek, rozpůlených
200 g rukoly, můžete ji i trochu pokrájet
100 g čerstvého kozího sýra
1 šalotka, nakrájená na plátky
2 lžičky balsamikového octa
1 lžička dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
sůl, pepř

Bulgur připravte podle návodu na obalu - mělo být to být: proprat, dát vařit do množství vody odpovídající 2,5 násobku váhy bulguru, osolit, vařit asi 10 minut.

Nechte bulgur vychladnout.

Smíchejte si zálivku z octa, hořčice a oleje.

Ve velké míse smíchejte bulgur s ostatními ingrediencemi, sýr rozdrobte a zalijte zálivkou. Dobře promíchejte. 

fotka dočasně N/A