Bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem
Rychlé, dobré, syté a přitom lehké. Na dvě porce si připravte:
150 g bulguru
300 g cherry rajčátek, rozpůlených
200 g rukoly, můžete ji i trochu pokrájet
100 g čerstvého kozího sýra
1 šalotka, nakrájená na plátky
2 lžičky balsamikového octa
1 lžička dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
sůl, pepř
Bulgur připravte podle návodu na obalu - mělo být to být: proprat, dát vařit do množství vody odpovídající 2,5 násobku váhy bulguru, osolit, vařit asi 10 minut.
Nechte bulgur vychladnout.
Smíchejte si zálivku z octa, hořčice a oleje.
Ve velké míse smíchejte bulgur s ostatními ingrediencemi, sýr rozdrobte a zalijte zálivkou. Dobře promíchejte.
fotka dočasně N/A