Brambory zapečené s chorizem

19.06.2011 20:17

Zapečené brambory s netradiční příchutí.

700 g brambor, oloupaných
1 klobása chorizo*, nakrájená na kolečka
100 g černých oliv
1 cibule, nakrájená na kolečka
1 lžíce másla
100 ml mléka
100 ml olivového oleje
tymián
sůl, pepř

* Chorizo je španělská papriková, mírně pikantní, tvrdá klobása. Pokud můžete, nenahrazujte.

200 g brambor nakrájejte na kostky a uvařte ve slané vodě doměkka. Rozštouchejte je s máslem a s mlékem a olejem umíchejte na hodně tekutou kaši. Osolte a přidejte tymián.

Zbylé brambory nakrájejte na plátky. Do vymazané zapékací misky kladně plátky brambor, cibuli, chorizo a olivy, zalijte bramborovou kaší; podle potřeby tvořte víc vrstev.

Zapečte v troubě na 200 stupňů asi 40 minut.