Archiv článků
Cuketová polévka
07.07.2010 21:22
Nebojte se zeleniny, polévky z ní jsou nejlepší a jedí je i takoví odmítači vařené zeleniny jako já!
Zhruba 4 porce připravíte z:
1 větší cuketa, nakrájená na slabší proužky
700 ml zeleninového vývaru
2 lžic oleje
2 lžiček sušeného tymiánu
1 cibule
100 g plátkové slaniny
2 stroužky česneku
sůl,...
Polévky
07.07.2010 21:12
Protože polévka je grunt, nesmí chybět ani tady. Je pravda, že svět polévek jsem objevila relativně nedávno a i přes velké zkušenosti mě nepřestává fascinovat jeho bohatost, barevnost, jednoduchost a rozmanitost.
Cook-a-leekie
07.07.2010 21:08
Výtečná, jednoduchá a celkem sytá skotská polévka, která v překladu znamená "vař pórka" :-) Mehehe by tedy vařil pořád...
Ingredience na cca 4 porce:
2 kuřecí prsíčka
2 lžíce másla
800 ml drůbežího vývaru
2-3 pórky podle velikosti
pytlík vypeckovaných sušených švestek
sůl, pepř, muškátový...
Nakládané hermelíny
07.07.2010 20:43
Mezi chuťovky přibyla tato naprostá klasika aneb Když vás začnou štvát tvrdé hospodské hermelíny narychlo přelité čerstvým olejem...
Nakládané hermelíny
07.07.2010 20:34
Neobcházejte hospody, abyste našli nejlepší nakládaný hermelín. Udělejte si ho doma.
Potřebujeme:
4 hermelíny (může být i jiný sýr s bílou plísní ale nejsou tak dobré)
olej
feferonky
česnek
grilovací koření (nebo jakákoliv směs – steaky...)
bobkový list
kuličky různobarevného pepře
pár...
Spanakopita
07.07.2010 20:30
Toto divné slovo je "řecký masový nákyp" a já rovnou přiznám, že můj recept ten původní lehce šidí.
Potřebujeme:
cca 3/4 kila mletého masa
listový špenát (dá se koupit i mražený a rozhodně doporučuju vyhnout se "protlaku")
listové těsto (správně má být těsto filo, k sehnání v různých řeckých...
Chilli con carne
07.07.2010 20:25
Rychlé, jednoduché a budete vypadat, jako že umíte vařit světově. A přitom zašpiníte jen jeden hrnec!
Na chilli pro 6 lidí potřebujeme:
1 kg mletého masa, ideálně hovězího
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
2 plechovky loupaných krájených rajčat
hladkou mouku, cca 1,5 lžíce
hořkou...
Těstoviny
07.07.2010 09:17
Tak ještě jednu rubriku jsem po ránu dotlačila, těstovinky. Tam najdete masité i bezmasé recepty, ale bude to u nich označeno ;)
Třísýrová omáčka s ořechy
07.07.2010 09:10
Rychlá a jednoduchá omáčka k těstovinám, která rozhodně zasytí a neurazí ani rozmlsané jazyky.
Na její přípravu potřebuje:
cca lžíci másla
lžičku tymiánu
mascarpone (doporučuji nepodvádět a dát marcarpone)
gorzonzola (doporučuji podvádět a nahradit nivou :)
parmezán
nahrubo nasekané...
Quiche
07.07.2010 09:00
Nová rubrika se slanými koláči, kde zase tolik receptů nemám, ale je škoda je roubovat do jiných rubrik.
Záznamy: 451 - 460 ze 475