Vepřové souvlaki

27.08.2011 23:55

Vzpomínka na minulou dovolenou v Řecku, nebo jen navnazení na tu budoucí :)

Na čtyři porce si nachystejte:

500-600 g vepřové panenky*
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva z 1 citrónu
stroužky česneku, utřené

* Výtečné jsou souvlaki i s jehněčím masem.

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Ze zbývajících ingrediencí smíchejte v míse marinádu (opravdu v ní není sůl) a do ní ponořte maso. Nechte odpočinout v lednici, alespoň 2 hodiny, klidně ale i přes noc.

Kousky masa napíchejte na špejle, osolte, a za všech stran opečte na pánvi (v létě hoďte na gril).

Podávejte s tzatziki a pečivem. My jsme zvolili citronové brambory a taky to byla trefa do černého.