Vepřové plátky s rajčaty a sýrem

15.02.2011 14:31

Jednoduché jídlo, které za vás připraví trouba sama.

4 plátky vepřového (plec, kýta; ale může být i sušší kotleta nebo naopak šťavnatější krkovice)
200 g cherry rajčátek, nakrájené na půlky (nebo čtvrtky, podle velikosti)
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
100 ml kuřecího vývaru
100 g slaného sýra (feta, balkán; obměna s nivou)
sůl, pepř, tymián

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Vložíme je to mírně vymazané zapékací misky a posypeme cibulkou a poklademe rajčátky. Pečeme na 200 stupňů 10 minut, potom podlijeme vývarem a pečeme dalších 10 minut. Posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme posledních 10 minut.

Podáváme s bramborami v úpravě dle chuti (opečené, vařené, hranolky...)