Rozinkoví šneci

10.03.2013 21:31

na těsto:
500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
125 ml vlažného mléka
100 g másla, rozpuštěného
2 vejce
50 g cukru
20 vanilkového cukru (= 1 balíček, pokud nepoužíváte domácí)
špetka soli

na náplň:
100 g rozinek rozinek
50 g mandlí, nasekaných
vanilkový cukr
2 lžíce másla, rozpuštěného

Droždí rozdrobte v troše mléka.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte s oběma cukry. Přidejte všechny zbývající suroviny a vypracujte hladké a pružné těsto. Nechte zakryté čistou utěrkou kynout na teplém místě, než zdvojnásobí svůj objem (hodinu až dvě).

Z poloviny těsta vyválejte obdélník cca půl centimetru tlustý. Pomažte rozpuštěným máslem, pocukrujte a posypte polovinou rozinek a mandlí. Po delší straně srolujte (jako štrúdl) a ostrým nožem krájejte asi centimetr široká kolečka. Klaďte na plech.
To samé udělejte s druhou polovinou těsta.

Pečte na 150 stupňů horkovzduch 10-15 minut - kontrolujte si je, záleží na tom, jak jsou kolečka veliká.

Podávejte  pocukrované.