Portobello burgry s ostrou omáčkou

07.09.2010 21:19

Připravila jsem něco pro svou sestru, která nejí houby a všechno, co se divně jmenuje. Upozorňuju, že tohle jídlo svou chutí opravdu překvapí, protože se zavázanýma očima nepoznáte, že jíte houbu; místy byste vsadili na grilovaný stejk... ;)

Na dvě porce si zajistěte:

2 portobello žampiony
2 burgrové housky
česnek
olivový olej
2 lžíce majonézy
1 lžíce harissy
1 lžička citronové šťávy
obloha dle chuti*

Houbám odstraňte nohy. Nasekaný česnek smíchejte s olejem a vetřete do houby (ve spodních plátcích drží perfektně). Z obou stran osmažte na teflonové pánvi (asi 5 minut z každé strany).

Mezitím si připravte z majonézy, harissy a citronové šťávy omáčku. Tou potřete obě poloviny rozdělené housky. Dále ji můžete dle chuti obložit (*nejčasteji se dává rajče - doporučuji opravdu tenké plátky; něco zeleného - salát, rukola, čínské zelí; cibule - na kostičky vetřená do housky nevypadává ani nepřekáží; sýr). My jsme pro tentokrát zvolili rukolu a fetu.

Mezi housky vložte opečené houby.

Varianta s domácími bulkami: