Polévka z hlívy ústřičné

15.02.2011 13:51

Výtečná polévka s méně často používanými houbami (což je škoda) a paprikou.

350 g čerstvé hlívy, nakrájené na proužky
150 g másla
150 g červené papriky, nakrájené na proužky
1 cibule, nakrájená na jemno
700 ml zeleninového vývaru
5 drcených stroužků česneku
1 malá chilli paprička
1 lžička kmínu
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Rozehřejte máslo a pár minut smažte houby, pak přidejte krájenou červenou papriku. Přidejte cibuli, kmín a chilli papričku a smažte dalších několik minut, až cibule začne měknout.

Vmíchejte sladkou papriku a mouku a za sdátlého míchání vlijte vývar.

Přidejte česnek, sůl, pepř a vařte asi 20 minut, než polévka začne houstnout.