Pikantní smetanové noky

16.07.2010 08:24

Pravý nok je na povrchu kouzavý a uvnitř kyprý a vláčný :)

V originále se to jmenuje "Noky s pikantním creme fraiche", ale sežeňte u nás krém freš...

1 balení nočků
1 jarní cibulka
1 kelímek husté zakysané smetany*
1 čerstvá či 2 sušené chilli papričky
1 lžička citronové kůry
trocha oleje

Noky uvaříme dle návodu na obalu (tj. v horké vodě než vyplavou, což trvá cca 3 minuty).

Na oleji krátce osmažíme cibulku, přidáme smetanu, citronovou kůru a chilli, prohřejeme. Přimícháme noky.

Můžeme podávat.

* Vhodné jsou kunínská 20% zakysaná smetana de luxe (oranžová) nebo Yoplait "Creme de chef", která je dokonce 30%.