Pikantní rajčatová polévka

04.05.2013 17:00

Hustá polévka, která řádně zahřeje.

1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, nasekaný
2 červené chilli papričky, nakrájené najemno*
2 lžíce olivového oleje
2 konzervy krájených rajčat
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíce sojové omáčky
hrst listů bazalky
sůl, pepř
čerstvý kozí sýr k podávání

* můžou být i sušené, potom je nekrájejte, ale rozemněte mezi prsty

Rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli, česnek a papričky.

Přidejte rajčata a vývar a vařte 10 minut.

Dochuťte sojovou omáčkou, přidejte nasekanou bazalku a podle chuti osolte a opepřete.

Tyčovým mixérem polévku dohladka rozmixujte.

Podávejte posypané bazalkou a s čerstvým kozím sýrem (na fotce není vidět, bo se zákeřně potopil).