Panenky s hruškami a nivou

13.05.2011 20:02

Kombinace hrušek s nivou je klasická a vždycky zaujme, tak šup s ní na vepřové panenky. Na dvě porce si připravte:

150 g vepřové panenky
1 hruška, nakrájená na plátky
1 červená cibule, nakrájená na půlkolečka
50 g nivy, nastrouhané
lžička sušeného rozmarýnu
sůl, olej

Panenku nakrájejte na 2centrimetrové plátky a zlehka je promačkejte nebo naklepejte klouby ruky. Osolte a z obou stran krátce osmažte na pánvi tak, aby se maso zatáhlo.

Na troše oleje pomalu opékejte cibuli a hrušky, než změknou. Ochuťte rozmarýnem.

Maso naskládejte do zapékací misky. Přidejte cibuli s hruškami a posypte nivou. Dejte na 10 minut zapéct do trouby na 180 stupňů.

Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.