Pálivá rýže s vůní Indie
2 sáčky rýže basmati
2 lžíce zelené kari pasty
2 stroužky česneku, nasekané najemno
listový špenát (čerstvý nebo rozmražený)*
1 plechovka cizrny
hrst rozinek
kešu
bílý jogurt/zakysaná smetana k podávání
* Mražený špenát VELMI důkladně vymačkejte.
Začněte s rýží. Podle mých zkušeností většina obalů požaduje delší dobu vaření, než je ve skutečnosti potřeba. Basmati v pytlíku většinou stačí 10 minut.
Na troše oleje pozvolna osmažte česnek a kari pastu, až česnek změkne a obojí se rozvoní. Pokud máte čerstvý špenát, přidejte v tomto kroku natrhané listy a nechejte je zatáhnout.
Potom přidáme rýži, cizrnu, rozinky a kešu (a případně rozmražený špenát). Už jen prohřejeme.
Podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, které zjemní pálivost.