Olivová bublanina se sardinkami

07.08.2010 18:31

Nenechte se odradit tím slovem "bublanina", které si běžně spojujeme se sladkou nadýchanou buchtou. Jde o slaný koláč, ale pod tímto názvem si ho potom hned vybavíte ;)

1 plechovka sardinek v oleji
250 ml mléka
80 g hladké mouky
1 plechovka zelených oliv
2 vejce
100 g ementálu

Sardinky použijeme i s olejem. Smícháme je v misce s vejci, sýrem, moukou a mlékem. Dostaneme tekuté těsto.

Olivy necháme chvíli namočené ve vodě, aby pustily něco přebytečné soli. Nakrájíme je na půlky.

Vhodnou zapékací misku nebo formu na koláč vymažeme máslem. Na dno nasypeme olivy a zalijeme těstem.

Pečeme na 200 stupňů asi 40 minut.

Bublanina je dobrá teplá i studená, na menší kousky jí můžeme podávat jako chuťovky na párty, na větší kousky jako jednoduchou večeři.