Mozaika, Nitranská 3, Praha 3

28.08.2011 00:01

V samém srdci Vinohrad se skládá mozaika chutí s rozmyslem reprezentujících půlku světa. Jednoduše pojaté prostředí je nekuřácké a kromě dobrého jídla se sem budete chtít vracet na domácí limonády.

Ve formálním, decentním duchu zařízený interiér Mozaiky s tmavým dřeveným nábytkem i obložením na první pohled láká k obchodním schůzkám, pár stolků na zahrádce v klidné ulici naopak vyzívá k posezení s přáteli.

Nabídka jídel je široká ve smyslu světového záběru, jinak je sympaticky krátká. Standardní lístek doplňují obědové nabídky (1 předkrm, 4 jídla, 1 dezert). Vybírat můžete z chutí Francie, arabských zemí, dálného východu i amerického burgru. Pozornost u nápojů zaměřte na domácí limonády a ledové čaje – osobně můžu doporučit fantastickou malinovku, jen lehce slazenou, s pomačkanými čerstvými malinami. V létě famózně osvěžující. Některou z limonád (mají ještě např. zázvorovou, s mátou) měli snad na každém stole.

Svojí mozaiku jsem si při této návštěvě složila ze středomořských chutí – šneci po burgundsku si zaplavali v bylinkovém másle, doplnila je bageta (bohužel kupovaná). Doplnily je také kleštičky na šneky, takže na mě zíral celý stůl. Dokázala jsem to ale (téměř) s grácií, žádný "svině klouzavý" nebyly. Jen jsem si maličko usvinila košili rozpuštěným máslem :(

Grilované kalamáry neměly chybu, okraje dokřupava, vnitřky jemné a šťavnaté. Doprovodný salát panzanella by jistě snesl menší krutony, aby člověk neměl plnou pusu chleba, a taky víc rajčat; jinak šlo ale o bohatší verzi se zeleným salátem, kapary, olivami a paprikou. Místo zálivky jsem dostala bylinkový dresink na jogurtovém základě. Tečku obstaralo dobře řemeslně zpracované créme brulée s pravou vanilkou a krustou vytvořenou pistolí.

Číšník, který se nám věnoval, vyvolával dojem starostlivého profesionála, ale veškeré dotazy typy „Spokojení? Jak vám chutnalo? Bylo to dobré?“ zněly příliš mechanicky, naučeně, vlastně bez zájmu o odpověď. V nabídce se orientoval dobře, ale místy nám ji prezentoval, jako že jsme hloupí, když se v ní tam dobře nevyznáme. Zvlášť když kolegyni vysvětloval, co je créme brulée, tónem, kterým pan učitel potřetí opakuje méně bystrému žákovi stejnou poučku. Možná už mám ale jen citlivěji nastavené senzory na kvalitu obsluhy, a tak si musím téměř vždy rýpnout ;)

Nabídka na www.restaurantmozaika.cz

Výsledné známkování:
JÍDLO: 2
OBSLUHA: 2-
NE/KUŘÁCI: nekuřáci
WC: ?
PLTEBNÍ KARTY: ano
CENY: hlavní jídla 190-380 korun
MÁ CENU SE VRACET: ano

Komentáře: Mozaika

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek