Mexická polévka

19.03.2011 18:10

Pokud máte problém s detekováním jejího mexického původu, přejmenujte si ji třeba na zeleninovou :)

1 plechovka kukuřice
1 cibule, nakrájená nahrubo
½ řapíkatého celeru
1 mrkev nakrájená na proužky
200 g passaty
zeleninový vývar
koriandr
sůl, pepř

K podávání:
100 g čedaru, nastrouhaného
1 tortilla, nakrájená na proužky

* Přidat můžete i další zeleninu podle chuti, například zelenou papriku, fazolky nebo cuketu.

Přidat můžete i další zeleninu podle chuti, například zelenou papriku nebo cuketu.

Na troše oleje osmažte cibuli a celer. Po chvíli přidejte kukuřici, mrkev a případnou další zeleninu. Smaže na mírném plameni asi 10 minut. Zalijte vývarem a vařte, než začne zelenina měknout.

Přidejte passatu a prohřejte.

Osolte, opepřete a posypte koriandrem.

Podávejte posypané sýrem a tortillou.

 

Pokud máte problém se zeleninovou polévkou, je možné přidat také nakrájené proužky kuřecího masa a připravovat polévku z kuřecího vývaru.