Masové kuličky s lilkem

23.07.2013 21:10

Masové kuličky s příchutí Řecka.

1 lilek
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, utřené
hrst hladkolisté petrželky, nasekané najemno
1 lžíce mátových lístků, nasekaných najemno
200 g fety, nadrobené nebo nastrouhané nahrubo
1 lžíce citronové kůry
olivový olej
sůl, pepř

Lilek rozřízněte, na několika místech propíchněte vidličkou, pokapejte olejem a dejte na cca 30 minut péct na 180 stupňů. Nechte vychladnout.
Z lilku vydlabejte dužinu a v misce ji smíchejte s ostatními surovinami.
Tvarujte kuličky. Ty můžete buď usmažit na pánvi na oleji, nebo upéct v troubě (cca 15 minut, podle velikosti).
Podávejte s tzatziki a pečivem nebo bramborem ve slupce.