Marocké kuře s batátovou kaší

01.02.2011 12:13

4 batáty
2 lžičky koření ras-el-hanout
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na plátky
1 stroužek česneku, nasekaný
200 ml drůbežího vývaru
2 lžičky medu
šťáva z 1/2 citrónu
hrst zelených oliv
1 lžíce másla
sůl

Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte vařit, než budou měkké. Potom rozmačkejte spolu s trochou másla.

Kuřecí prsa osolte a posypejte ras-el-hanoutem. Z obou stran rychle opečte. Vyjměte z pánve.

Přidejte olej a osmažte cibuli a česnek. Zalijte vývarem, přidejte med, citronovou šťávu a olivy. Promíchejte a vložte zpátky maso. Vařte asi 10 minut, než omáčka zhoustne

Podávejte s batátovou kaší.