Králík Braillon

19.02.2012 18:37

Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, dokonalý kousek francouzské kuchyně. Co víc si přát? Snad už jen roztomilé jméno. Zkomolenou výslovností mu doma říkáme Brejloun. :)

2 králičí stehna
2 lžíce dijonské hořčice*
2 lžíce oleje
200 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání

Výbornou variantou je použití dijonské hořčice s medem. U nás se dá koupit v běžné síti, značka Maille.

Rozehřejte si troubu na 180 stupňů.

Králíka osolte, opepřete a pomažte hořčicí.

Na pánvi na troše oleje z obou stran krátce prudce osmažte maso, aby se zatáhl.

Porce králíka vložte do zapékací nádoby, podlijte vínem a pečte asi hodinu a půl, případně podle potřeby i déle – až bude maso měkké. Průběžně polévejte šťávou; pokud se vám šťáva moc vypeče, můžete podlít trochou vody nebo vývaru.

Na závěr vyndejte maso z mísy a udržujte v teple. Ve výpeku rozmíchejte smetanu a prohřejte.

Maso podávejte přelité šťávou, s čerstvými bagetami.