Kořeněný losos

25.08.2010 20:26

Jednoduchý recept na exotickou večeři, za kterou sklidíte potlesk.

filety z lososa
olivový olej
česnek, utřený
jarní cibulka, najemno nakrájená
tekutý med*
2 lžičky ras el hanout
sůl, pepř
kuskus**

* nejlepší je lesní

Filety z lososa osolte a opepřete. Z oleje, česneku, cibulky a ras el hanout udělejte marinádu. Lososa dejte do zapékací nádoby a potřete ho marinádou. Zbytek nalijte kolem. Dejte na 10 minut péct do trouby na 180 stupňů. Vyjměte, každou porci pokapejte lžičkou až lžící medu (podle chuti) a dejte ještě na 5 minut zapéct.

Podávejte s kuskusem.

** K tomuto lososovi jsme kuskus ochutili lžičkou zakysané smetany, lžičkou dijonské horčice a kolečky jarní cibulky.