Himalaya, Soukenická 2, Praha 1

06.07.2010 19:24

Na naše indické gastro-radosti jsem se připravovala dlouho dopředu. Vzhledem k tomu, že mi dlouho trvá výběr jídla i tam, kde je znám, bylo nezbytné si lístek projít dopředu. Což mi stejně jen pomohlo zúžit výběr a rozhodnout se až na místě. To Trapp přípravu podcenil a muset to celý číst až tam :-D

Na tuto restauraci se ale raději dopředu připravte i vy. Je totiž tak autentická, že slečna servírka mluví česky velmi špatně. No, ona mluví špatně i anglicky, ale přece jen to bylo snadnější... až na okamžik, kdy se Trapp ptal, co by mu doporučila a ona se ho zeptala, jestli je navztekaný (Are you angry?). Nakonec jsme se dobrali to, že to mělo být hungry (hladový) :)

Abychom to vzali od podlahy, začali jsme předkrmem – Panýr tika (kousky tradičního indického sýry upečené v troubě tanduri). Sýr byl dobrý, a i když ho nebylo moc, nakonec jsme nelitovali, protože byl i celkem sytý. Jako jídlo jsme si oba objednali omáčku s masem. Já Molee (lahodně jemné, se zázvorem a kokosovým krémem) a Trapp Vindaloo (velmi ostrá omáčka s indickým kořením a kouskem brambory) a k tomu chlebové placky čapátí a paráta. Když nám slečna přinesla každému menší misku s omáčkou, Trapp se jen ušklíbl a věren našemu pažravství prohlásil: "No co, aspoň se nepřecpeme." To ale neměl dělat. Misky jako malé jen vypadaly.... byly k tomu dost hluboké a navíc chlebové placky značně syté. Výsledkem bylo, že jsme oba měli co dělat, abychom dojedli a jednu placku jsme si museli nechat zabalit.

Nejen toto zapříčinilo, že již nemůžeme podat svědectví o místních dezertech. Druhým bodem je to, že Molee s kokosovým krémem bylo opravdu sladké a v kombinaci s mangovým lasí mi zajistilo dostatečný přísun cukru na dva dny. U Trappa se opravdu jednalo jen o plný pupík, páč jeho jídlo nebylo sladké – bylo příjemně ostré – bylo ostré – bylo pálivé – bylo SAKRA, to je pálivý! :) Prostě bylo stupňující se :)

Jako celek se dá říct, že za ceny odpovídající poloze (náměstí Republiky) dostanete dobré, ale nijak výjimečné jídlo, které vybočuje jen tím, že je exotické. Prostředí je úplně obyčejné, připomíná spíš lepší orientální fastfood, restaurace byla prázdná (většinu večera jsme byli jediní hosté), což svědčí o tom, jak to tam žije. A myslím, že zkušenost se záchodem jsem si měla odpustit.. :(

Ale nechci to úplně pohanět. Za návštěvu to určitě stojí, i když nevím, za jak častou :)

nabídka na www.himalayarestaurant.cz


JÍDLO: 2
OBSLUHA: 3
NE/KUŘÁCI:kuřáci
WC: super ekl
CENY: ne pro každý den (většinou 200-300 Kč)
MÁ CENU SE VRACET: spíše ano - ale vyčuraný ;)

(napsáno 22.10.2009)

Komentáře: Himalaya

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek