HamTam, Voroněžská 19, Praha 10

19.08.2011 23:06

Zastrčený HamTam vám nabídne poctivě pojaté jídlo s milou obsluhou v neformálním prostředí. Výběrem neuděláte chybu na obchodní schůzce ani při večerním posezení ve dvou.

V HamTam se člověk cítí velmi příjemně. Prostor je vzdušný a přátelský, jeden kout okupují akvárko a knihovna, vedle baru stojí posmutnělý klavír. Vysoké pohodlné židle stojí kolem tmavých dřevěných stolů. Na záchodě mají i krém na ruce a pro vašeho prcka nočník. Jediná škoda je toho, že kvůli zastrčené poloze je tu prázdno – i my jsme šli na doporučení z Scuku a cestou se museli dívat dvakrát do navigace.

Jídelní lístek je krátký, dva předkrmy, sedm jídel, tři dezerty. Nabídka je v podstatě nesourodá, každé jídlo zapadá do jiné světové kuchyně, je ale vyrovnaná v tom, že pokrývá ryby, různé druhy masa i bezmasé jídlo. Doplňuje ji pivo z Kácova a nabídka vín z Česka, Itálie a Francie. Nalévají i vodovodu.

Po dlouhé době jsem tu měla hummus, který nebyl zbytečně kyselý (a který nebyl zbytečně z plechovky). Zdobily ho olivy naložené v mírně kořeněném oleji. Teplý zeleninový salát s cizrnou přesně ukazuje, že i bez masa se člověk dosyta nají. Sladká rajčata, jemný lilek, cuketa i žlutá paprika byly osmažené tak, že ještě zlehka křupaly, ale zároveň byly měkké. Celé jídlo doplnila olejová zálivka s čerstvým tymiánem. Velmi ostré jehněčí na indický způsob mi připadlo chuťově spíš arabské (koriandr), bylo ale křehké a velmi ostré :) Závěr nám obstaral cheesecake s mazlavým čokoládovým korpusem, jemnou náplní a rybízovou omáčkou. Káva na konec rozhodně nebyla zklamáním.

Obsluhu zvládla jedna slečna, velmi milá a s přehledem, co mají. Doporučila nám dezert s tím, že je čerstvě dodělaný, na závěr jsme ji ještě ztrápili dotazy na rozdíl mezi espressem lungo a double a proč mají psané espresso jako piccolo, ale zvládla to s přehledem, i když trochu váhala, proč ji zkoušíme. :) Zajímala se, jak nám chutnalo a jestli jsme s návštěvou spokojeni.

Nabídka na  www.hamtam.cz 

Výsledné známkování:
JÍDLO: 1
OBSLUHA: 1
NE/KUŘÁCI: nekuřáci
WC: bezva
PLATEBNÍ KARTY: ?
CENY: hlavní jídla 110-190 korun
MÁ CENU SE VRACET: ano 

Komentáře: HamTam

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek