Halibut na citrónech

13.09.2011 22:36

Výrazná, ale nevtíravá chuť sýrové směsi velmi dobře doprovází jemného halibuta.

4 filety z halibuta
200 g čerstvého smetanového sýra (typ lučina)
2 lžíce sušeného kopru
1 lžička citronové kůry
šťáva z půlky citronu
cca 1 lžíce mléka
sůl, pepř

druhá polovina citronu nakrájená na tenká kolečka

Ze všech ingrediencí smíchejte sýrovou směs. Mléka přidejte podle potřeby, aby byla směs dostatečně hladká.

Porce ryby osolte a opepřete.

Zapékací mísu vytřete trochou oleje. Vložte porce ryby, pokryjte je sýrem a na vrch dejte kolečka citronu.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15-20 minut (podle tloušťky ryby).

Podávejte s bagetami.