Dýňové lasagne

03.11.2011 22:02

Dýně má velmi široké použití a v lasagních si ji užijete. Ingredience vyjdou na 4 porce.

400-500 g dýně, oloupané
9-12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací misky)*
1 kelímek ricotty (případně čerstvého sýra typu lučina)
1 kelímek zakysané smetany
50 g parmazánu
lžička šalvěje
sůl, pepř, olej

* Sušené lasagne si 3 minuty předvařte.

Dýni nakrájejte na měsíčky a dejte na 20-30 minut péct na 220 stupňů.

Ricottu, smetanu, polovinu parmazánu a šalvěj smíchejte v misce, osolte a opepřete.

Zapékací misku vymažte trochou oleje. Dno vyložte lasagnemi, poklaďte dýní a potřete smetanovou směsí.  Stejně udělejte ještě nejméně jednu další vrstvu. Zakončete lasagnemi, které posypte zbylým parmazánem.

Dejte na 15-20 minut zapéct.