Cuketová polévka s parmazánem

24.01.2012 22:31

Jemná hustá polévka s chutí Itálie, která v zimě zahřeje a v létě potěší.

2 střední cukety, nakrájené na tenká půlkolečka
2 stroužky česneku, nasekané najemno
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany
hrst bazalky, nasekané
100 g parmazánu, strouhaného
olivový olej, sůl, pepř

Na oleji pomalu smažte česnek a cukety, cca 5-10 minut. Na závěr na minutu přidejte bazalku.

Zalijte vývarem a vařte další 10 minut nebo než cukety změknou. Přilijte smetanu, osolte a opepřete.

Odeberte asi čtvrtinu polévky a zbytek rozmixujte do hladka. Znovu smíchejte.

Přidejte většinu parmazánu a prohřejte.

Podávejte posypané zbytkem parmazánu, případně ještě s pečivem.