Congrí
Kubánská specialita, ale protože jsem tam nikdy nebyla, nevím, nakolik je tahle verze autentická.
2 porce kuřecího masa, na kousky
2 pytlíky rýže
200 g černých fazolí*
3 lžíce sladké papriky
1 cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
120 ml vývaru
sůl, pepř
* Sehnat černé fazole mi dalo celkem zabrat, našla jsem je na radu na netu v Kauflandu. Sušené fazole je potřeba přebrat (jsou v nich kamínky), na 8-12 hodin předem namočit a cca 90 minut vařit (papiňák vám ten čas stlačí až na třetinu). A pozor, voda z fazolí dost barví.
Když pominu délku vaření fazolí, samotná příprava je rychlá a snadná.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Kuřecí kousky smícháme s paprikou, solí a pepřem.
Ve velké pánvi na troše oleje osmažíme cibulku a po chvíli přidáme i česnek. Přidáme kuře a důkladně osmažíme.
Přidáme rýži, promícháme s kořením a zalijeme vývarem.
Na závěr vmícháme fazole.