Congrí

09.03.2011 16:22

Kubánská specialita, ale protože jsem tam nikdy nebyla, nevím, nakolik je tahle verze autentická.

2 porce kuřecího masa, na kousky
2 pytlíky rýže
200 g černých fazolí*
3 lžíce sladké papriky
1 cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
120 ml vývaru
sůl, pepř

* Sehnat černé fazole mi dalo celkem zabrat, našla jsem je na radu na netu v Kauflandu. Sušené fazole je potřeba přebrat (jsou v nich kamínky), na 8-12 hodin předem namočit a cca 90 minut vařit (papiňák vám ten čas stlačí až na třetinu). A pozor, voda z fazolí dost barví.

Když pominu délku vaření fazolí, samotná příprava je rychlá a snadná.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Kuřecí kousky smícháme s paprikou, solí a pepřem.

Ve velké pánvi na troše oleje osmažíme cibulku a po chvíli přidáme i česnek. Přidáme kuře a důkladně osmažíme.

Přidáme rýži, promícháme s kořením a zalijeme vývarem.

Na závěr vmícháme fazole.