Čočkový salát s jablkem a celerem

10.11.2013 12:22

Lehký oběd pro dva. Můžete ho ale také podávat jako přílohu, například ke grilování.

250 g zelené čočky nebo čočky beluga (prodávají např. CountryLife nebo drogerie dm)
1 jablko, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
1 jarní cibulka (případně kousek pórku)
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
hrst hladkolisté petrželky, nasekané
sůl, čerstvě mletý pepř

Čočku uvařte podle návodu na obalu (většinou to trvá 20-30 minut). Při vaření můžete přidat kousek řasy kombu, která snižuje nadýmavost čočky. Nemusíte se přitom bát o chuť, řasa ji neovlivní. Prodává např. CountryLife.

Vařenou čočku propláchněte studenou vodou a smíchejte se zbylými surovinami.

Můžete podávat i s pečivem.