Čočkový salát s hlívou

04.08.2014 20:45

Tento salát je dobrý teplý i studený, můžete ho podávat samostatně i jako přílohu.

250 g černé (beluga - např. Alnatura) nebo tmavozelené čočky
200 g hlívy ústřičné, nakrájené na kousky velikosti sousta
hrst sušených rajčat, nakrájených na proužky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
2 lžíce olivového oleje
ume ocet
hladkolistá petrželka, koriandr - podle chuti,asi po půl hrsti každého

Čočku uvařte podle návodu.

Na oleji pomalu osmažte cibuli. Přidejte hlívu a asi 10 minut pomalu opékejte do měkka. V půlce přidejte rajčata.

V míse smíchejte čočku s osmaženou směsí. Dochuťte ume octem a bylinkami. Případně můžete dosolit (ume ocet je ale slaný, stejně tak rajčata).