Cizrnová polévka se špenátem

21.12.2010 13:09

Užijte si tuhle kombinaci vonící Indií.

1 cibule, najemno nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
3 brambory, najemno nakrájené
1 konzerva cizrny
2 hrsti listového špenátu, pokrájeného (mimo sezónu použijte mražený listový, zalijte ho horkou vodou a nechte povolit)
1 kelímek zakysané smetany
1 litr zeleninového vývaru
1 lžička harrisy
1 lžíce tahini
2 lžičky římského kmínu*
2 lžičky mletého koriandru

* Např. v Praze seženete U Salvátora. A když neseženete, použijte obyčejný kmín. Bude to chutnat jinak, ale taky dobře.

Na troše oleje pozvolna osmažte cibuli a česnek. Přijdete kmín a koriandr, nechce asi dvě minuty provonět.

Zalijte vývarem a přidejte brambory. Vařte asi 10 minut.

Přidejte slitou cizrnu.

Smíchejte smetanu, harrisu a tahini a vmíchejte do polévky.

Na závěr přidejte špenát. Pokud jste ho měli rozmražený, ještě prohřejte.