Café Lounge, Plaská 615/8, Praha 5 (Újezd)

11.10.2011 23:27

Milé a klidné prostředí lákající k delšímu posezení s výbornou kávou, dokonalými dorty a obsluhou, kterou byste si vzali domů. Já si rozhodně píšu na seznam míst k opakované návštěvě.

Kavárna působí trochu decentně, za začátku jsem si říkala, že se tu možná nebudu cítit dobře, přeci jen umím být hlučný host, ale kouzelně to působí i na takové neomalence – zapadnou, ani neví jak. Jednoduchý interiér, laděný do dřeva vás prostě dostane.

My jsme přišli se záměrem dát si kávu a možná dortík, ale nakonec jsme prošli skoro celým menu. Sympatické je, že má jen dvě stránky.
Pro začátek jsme si dali denní polévku, kukuřičný krém s hráškem. Samotná kukuřice byla do sladka a chuťově nevýrazná, jak je jejím, zvykem; zelený hrášek ale krém oživil a posunul dál. Pokračovali jsme salátem a sendvičem. „Tomatový salát s cizrnou, sicilskými kapary, rukolou a černými olivami“ měl vedle čerstvých rajčat (už bohužel trochu posezónních) i velmi jemná sušená, naložená v oleji. Nejvýraznější chutí byly slané kapary a temně fialové masité olivy; na můj vkus salátu trochu chyběl nějaký spojovací prvek, ať už jednoduchá zálivka nebo lahvička s olejem.
Sendvič s grilovanou zeleninou, kozím sýrem a rukolou byl opravdu dotažený. Opečený chleba se sezamovou kůrkou plný výrazného sýra se spoustou teplé, jemně grilované zeleniny (lilek, cuketa, paprika). Chleba křupal, ale díky bohaté náplni byl sendvič báječně šťavnatý.

Závěr obstaral nebeský čokoládový dort „Café Lounge“ s pomeranči, kterých jsem se trochu děsila (že to bude chutnat jako marmeláda=slupky), ale šlo o dokonalý, sladký rozvar s vanilkou, který posunul lehký korpus s jemnou našlehanou pěnou nad všechny obyčejné čokoládové dorty.

Samozřejmě jsme si dávali i kávu, espresso a macchiato. Na výběr jsme dostali místní směs nebo jednodruhovou kávu. Jako neodborník jsem jen poslouchala, jak garson zaujatě hovoří s mým mužem o kávě. A protože degustace dopadla dobře, odnesli jsme si i pytlíček nemleté kávy s sebou.

Obsluha se od začátku snažila, abychom už nikdy nechtěli chodit jinam. Hned první velkou hvězdu si pro mě připsali, když jsme dostali na stůl karafu vody, a to ještě dřív, než jsme si cokoli objednali. Svůj podnik znají, poví vám o denní nabídce i co jak chutná, jsou milí a vstřícní, po ruce, ale nedýchají vám na záda, jestli už jste dojedli.

Nabídka na www.cafe-lounge.cz

Výsledné známkování:
JÍDLO: 1-
OBSLUHA: 1
NE/KUŘÁCI: nekuřáci
WC: čisté
PLATEBNÍ KARTY: ano
CENY: sendviče a saláty kolem 100 Kč, jídla kolem 200 Kč, dezerty 90 Kč, espresso 39 Kč
MÁ CENU SE VRACET: každopádně!

Komentáře: Café Lounge

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek